Εύκολο κοτόπουλο φούρνου
Εύκολη συνταγή
Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο φούρνου με δεντρολίβανο και σκόρδο

Το κοτόπουλο φούρνου είναι ένα φαγητό που οι Έλληνες τρώνε πολύ συχνά, καθώς είναι εύκολο, νόστιμο και αποτελεί πια μια συνήθεια για το οικογεειακό τραπέζι. Θα χειαστείτε λεμονάκια, δεντρολίβανο, σκόρδο και μερικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα.
Υλικά για κοτόπουλο φούρνου
- 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 6-8 κομμάτια
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κοπανισμένοι σπόροι κόλιανδρου
- 2 λεμόνια, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
- 1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικά φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Συνταγή για κοτόπουλο φούρνου
- Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Αλείφουμε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τις φέτες λεμονιών και κρεμμυδιών, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το θυμάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Ακουμπάμε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση, με το δέρμα τους προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσει το δέρμα του.