Σίγουρα θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή για ριγκατόνι με κοτόπουλο σε σάλτσα με τυρί κρέμα, ντοματίνια και σπανάκι, γιατί είναι ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς πάπρικα, ρίγανη, ντοματίνια, λευκό κρασί και σίγουρα παρμεζάνα τριμμένη.

Υλικά για ριγκατόνι με κοτόπουλο και τυριά


  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 300 γρ. ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Συνταγή για ριγκατόνι με κοτόπουλο και τυριά


  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα και το θυμάρι, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες.
  • Μαγειρεύουμε πολύ καλά για περίπου 7 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το σημείο, αφού μαλακώσουν τα ντοματίνια, αν θέλουμε απομακρύνουμε τις φλούδες τους.
  • Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμώδης σάλτσα.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε με τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.