Κριθαράκι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες
Λαχταριστό πιάτο
Λαχταριστό και νόστιμο κριθαράκι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες

Αν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα, η συνταγή αυτή σας λύνει τα χέρια. Ένα λαχταριστό και νόστιμο κριθαράκι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες είναι ότι χρειάζεστε για ένα χορταστικό μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.
Υλικά για κριθαράκι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες
- 500 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 φύλλα δάφνης
- 4 μπαχάρι ολόκληρο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 16 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για κριθαράκι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και λιαστές ντομάτες
- Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα φιλέτα από το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής άλεσης και το σοτάρουμε ελαφρώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε νερό, περίπου 1 λίτρο, και βράζουμε για 11 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.