Kοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα κρασιού
Λαχταριστό πιάτο
Μια ωραία συνταγή για κοτόπουλο, ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Ένα εύκολο και γρήγορο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού είναι μια καλή πρόταση για βραδυνό, καθώς φτιάχνεται γρήγορα και είναι ένα φαγητό πολύ χορταστικό. Είναι μια συνταγή λαχταριστή.
Υλικά για κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα κρασιού
- 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
- 150 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε φέτες
- 2 κουτ. γλυκού αποξηραμένα ανάμεικτα μυρωδικά, (ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός κ.ά.)
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα κρασιού
- Για το κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα λευκού κρασιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε στο σκεύος με το μπέικον.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο και το μπέικον στο τηγάνι, μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει, και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.