Τα ψητά μήλα είναι εκείνο το εύκολο επιδόρπιο που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά. Είναι ένα γλυκό πανεύκολο και γευστικό με ελάχιστα υλικά. Για να είναι και πιο υγιεινό δεν θα βάλετε ζάχαρη παρά μόνο λίγο μέλι και βέβαια κανέλα. Θέλουν μια ωρίτσα ψήσιμο στο φούρνο και έτοιμα.

Υλικά για μήλα ψητά στο φούρνο χωρίς ζάχαρη


  • 6 μήλα κόκκινα καθαρισμένα κυκλικά, εσωτερικά από το κοτσάνι
  • 6 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 6 κουτ. γλυκού ζάχαρη καρύδας (ή μέλι)


Συνταγή για μήλα ψητά στο φούρνο χωρίς ζάχαρη


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τα καθαρισμένα μήλα μέσα σε ένα ταψί.
  • Μέσα σε κάθε μήλο ρίχνουμε τη ζάχαρη καρύδας και πασπαλίζουμε την κανέλα.
  • Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και πάνω από τα μήλα αν θέλουμε.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Τα βγάζουμε και απολαμβάνουμε