Αν θέλετε ένα ελαφρύ γεύμα, μια κοτοσαλάτα με πέννες είναι η απόλυτη επιλογή για όσους αναζητούν ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη διατροφή. Η μακαρονοσαλάτα αυτή συνδυάζει τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, δροσερά λαχανικά και τις αγαπημένες πέννες σε ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη και ενέργεια, χωρίς περιττά λιπαρά. Ιδανική για lunch box, ελαφρύ βραδινό ή σαλάτα για το τραπέζι.

Υλικά για μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο

  • 500 γρ. Πέννες
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Για το dressing
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο


  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις πέννες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύσμα από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω προσθέτουμε το dressing, μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.