Καθώς πλησιάζει ο εορτασμός του Halloween δώστε στο τραπέζι σας έναν τόνο από χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή ένα αγαπημένο υλικό, την γλυκολοκύθα. Μια ζεστή σαλάτα που συνδυαστικά με τα υπόλοιπα υλικά της μας χαρίζει μία μοναδική γεύση για το δείπνο μας.

Υλικά για σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα


  • 200 γρ. γλυκολοκύθα κομμένη σε φέτες 0,5 εκατοστού.
  • 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ κατσικίσια μυζήθρα σε μικρές μπαλίτσες
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
  • Χυμός από ένα μανταρίνι
  • Ξύσμα από ένα λάιμ


Συνταγή για σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα


  • Μαρινάρουμε για 10 λεπτά την γλυκολοκύθα σε ελαιόλαδο , μαζί με το πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη.
  • Ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τις φέτες γλυκολοκύθας και από τις 2 πλευρές.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παντζάρι με το τζίντζερ, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό από το μανταρίνι και περνάμε το μείγμα από σίτα.
  • Στήνουμε σε ρηχό πιάτο την σάλτσα από το παντζάρι και τοποθετούμε πάνω του τις φέτες γλυκολοκύθας μαζί με τις μπαλίτσες μυζήθρας.
  • Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και το ξύσμα από το λάιμ.