Λαχταριστή σούπα με μοσχάρι και ρύζι
Με αυγολέμνονο
Όταν κρυώνει ο καιρός, μια σούπα με μοσχάρι και ρύζι είναι ιδανική για το τραπέζι μας
Αυτή η πεντανόστιμη σούπα με μοσχάρι και ρύζι είναι απλή, θρεπτική και ιδανική για τον καιρό που έχουμε! Θα την φτιάξετε με λαχανικά, ελαιόλαδο και στο τέλος θα προσθέσετε αυγολέμονο, που θα δώσει στη συνταγή μια υπέροχη γεύση. Καλή σας όρεξη!
Για τη σούπα
Για το αυγολέμονο
Αυγολέμονο
Υλικά για σούπα με μοσχάρι και ρύζι
Για τη σούπα
- 1 κιλό κότσι από μοσχάρι γάλακτος, σε κύβους
- 1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 2 καρότα, σε κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλινο, σε κυβάκια
- 2 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ρύζι για σούπα
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
Συνταγή για σούπα με μοσχάρι και ρύζι
- Βάζουμε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για περίπου 40', ξαφρίζοντας πολύ καλά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄.
- Αφού μαλακώσουν και τα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν φουσκώσει το ρύζι, μετά από 10΄-15΄ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός και μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια.
- Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά μία ουτάλα ζωμό από τη σούπα για να παστεριωθούν τα αυγά.
- Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο κουτάλες ζωμό από τη σούπα.
- Κατόπιν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη σούπα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια της να πάει παντού.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1΄-2΄.
- Σερβίρουμε αμέσως με λίγο πιπέρι ή χυμό λεμονιού επιπλέον αν θέλουμε.
En