Για να φτιάξετε αυτήν την νόστιμη συνταγή για μακαρονόπιτα με φέτα, γραβιέρα και απάκι θα πρέπει να έχετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που θα γεμίσει το τραπέζι σας, το οποίο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά για μακαρονόπιτα με φέτα, γραβιέρα και απάκι


  • 1 συσκευασία μακαρόνια με τρύπα
  • 400 γρ. γραβιέρα 
  • 300 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. απάκι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι

Συνταγή για μακαρονόπιτα με φέτα, γραβιέρα και απάκι


  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Tα σουρώνετε και ρίχνετε μέσα το μισό βούτυρο.
  • Σοτάρετε το απάκι με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Θρυμματίζετε τη φέτα και τη βάζετε σε μπολ.
  • Τρίβετε τη γραβιέρα και τη βάζετε στο μπολ μαζί με τη φέτα και ανακατεύετε.
  • Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ.
  • Ανακατεύετε τα μακαρόνια με το μίγμα τυριών και το απάκι και τα στρώνετε στη φόρμα.
  • Αφρατεύετε το τυρί κρέμα και το ανακατεύετε με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με φρέσκο θυμάρι.
  • Περιχύνετε την πίτα με το μίγμα και την ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.