Εύκολο σουφλέ με σπανάκι
Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό
Πως θα φτιάξετε ένα πολύ ωραίο και νόστιμο σουφλέ με σπανάκι
Μέσα σε λίγο χρόνο, που χρειάζεται για την προετοιμασία, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο, λαχταριστό σουφλέ με σπανάκι, πράσα και κρέμα. Είναι ένα σουφλέ ιδανικό για ένα εντυπωσιακό ορεκτικό και μπορείτε να απολαύσετε συνοδεία κάποιου κρέατος.
Για την κρέμα
Υλικά για σουφλέ με σπανάκι
- 3 κ.σ.
- ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
- 1 kg φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι καλά στραγγισμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 250 gr ανάμεικτα τυριά που λιώνουν τριμμένα
- Αλάτι, Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Για την κρέμα
- 1 lt γάλα
- 80 gr κορν φλάουρ
- 50 gr βούτυρο
- 200 gr τυρί κρέμα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- Αλάτι
Συνταγή για σουφλέ με σπανάκι
- Ζεσταίνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκα– και το πράσο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις δέσει η κρέμα, έπειτα από λίγα λεπτά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και τα μισά τριμμένα τυριά ανακατεύοντας να λιώσουν από τη θερμότητα του μείγματος.
- Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός αντικολλητικού ταψιού 22 x 34 εκ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί προτού το κόψουμε σε κομμάτια.
En