Τα κοτοπιτάκια είναι ένα από τα πιο λαχταριστά ορεκτικά που μπορείτε να βάλετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Όχι μόνο μαγειρεύονται πιο εύκολα αλλά στο τέλος κλέβουν και τις εντυπώσεις. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά για κοτοπιτάκια με ζύμη κουρού (25 κομμάτια)


  • 1 πακέτο φύλλα κουρού
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό, ψαχνό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριµµένα
  • 2 αυγά, χτυπημένα + 1 κρόκος για το άλειμμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
  • μια πρέζα ρίγανη


Συνταγή για κοτοπιτάκια με ζύμη κουρού



  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα, τα αυγά και τη ρίγανη και ανακατεύουµε καλά.
  • Αφήνουµε στην άκρη το μείγμα για να κρυώσει.
  • Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουµε τη ζύµη σε 25 στρογγυλά κοµµάτια (διαμέτρου 10 εκ.).
  • Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομμάτιού μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας και γυρίζοντας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα πιτάκια.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.