Υλικά

5-6 κότσια αρνίσια
½ πακέτο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. τσαγιού μέλι (λουλουδιών)
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες
Φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τα αρνίσια κότσια με το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το μέλι. Τα καρυκεύουμε καλά με το αλατοπίπερο και τα βάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές στη γάστρα, τριγύρω ή ανάμεσα στα κότσια.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις πατάτες και πασπαλίζουμε το φαγητό με το δεντρολίβανο ή το θυμάρι. Σκορπάμε τις σκελίδες του σκόρδου ανάμεσα από το κρέας και τις πατάτες και περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύδι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180°C και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται για άλλες 2 ώρες περίπου. Εάν θέλουμε, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας την τελευταία μισή ώρα για να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μία σαλάτα εποχής.

Tips

Εάν δεν έχουμε τόσο μεγάλη γάστρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λαμαρίνα του φούρνου μας και να σκεπάσουμε το φαγητό καλά με αλουμινόχαρτο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αρνάκι με κατσίκι, θα είναι το ίδιο νόστιμο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρές πατατούλες που θα τις βάλουμε ολόκληρες με τη φλούδα τους, αφού πρώτα τις πλύνουμε πολύ καλά.

Πηγή: flora.com.gr