Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 

Για τη συνταγή
20 φέτες τσουρέκι
6 αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε την κρέμα αναμειγνύοντάς την με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

2. Φτιάχνετε τις αυγοφέτες. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και την κανέλα και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Παίρνετε τις φέτες τσουρέκι και τις βουτάτε στο χτυπημένο αυγό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, λίγο – λίγο, σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνετε τις φέτες από το τσουρέκι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

3. Φτιάχνετε το τράιφλ. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε μια φέτα τσουρέκι, απλώνετε στην επιφάνειά της λίγη από την κρέμα και συνεχίζετε κάνοντας συνολικά 5 στρώσεις και τελειώνοντας με τσουρέκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος περιχύνετε τα τράιφλ με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να περιχύσετε τις αυγοφέτες και με τσουρέκι και κρέμα αντί για βύσσινό και με γλυκό κεράσι ή τριαντάφυλλο