ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα 

Για τη συνταγή
1 φλιτζάνι σιτάρι
1 φλιτζάνι ρεβύθια
1 φλιτζάνι φασόλια λευκά, μέτρια
1 φλιτζάνι ξερό αρακά, ή ξερά κουκιά
1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα

Για τη σάλτσα
2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 ξερό κρεμμυδάκι κομμένο σε λωρίδες
Θρεπτικά συστατικά (διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε διαφορετικά μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.

2. Την επόμενη μέρα, ζεσταίνετε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνετε ένα - ένα τα όσπρια ανάλογα με το βαθμό βραστότητας τους. Πρώτα το σιτάρι, το οποίο βράζετε για 20΄. Στη συνέχεια προσθέτετε τις φασόλια μαζί με τα ρεβίθια, τον αρακά και τα αφήνετε να βράσουν για 30΄.

3. Όταν τα όσπρια είναι μισοψημένα τα σουρώνετε και τα βάζετε να βράσουν σε καθαρό νερό, το οποίο έχετε ζεστάνει, ώστε να μην σφίξουν.

4. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους, μετά από 15', τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα και αφού τα αλατίσετε καλά τα ραντίζετε με άφθονο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,ί τον άνηθο και το λωρίδες ξερού κρεμμυδιού.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο μίγμα οσπρίων που θα βρείτε πλέον σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εμπλουτίστε και με άλλα αρωματικά χορταρικά όπως μυρώνια και καυκαλήθρες αντί για άνηθο.