Συστατικά
Για το κοτόπουλο και τη γέμιση

4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες ζαμπόν
100 γρ. τσένταρ τυρί τριμμένο
φύλλα βασιλικού
Για το πανάρισμα

12 αλμυρά κρακεράκια 2x5 εκ. (50 γρ.)
2 φέτες ψωμί τοστ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μουστάρδα
φύλλα βασιλικού
2 κ.γ.πιπέρι (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
2 κ.γ.αλάτι (1 κ.γ. + 1 κ.γ.)
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά
Για το σερβίρισμα

50 γρ. ταχίνι
40 ml χυμός μήλου
ξύσμα από ½ λάιμ
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ρόκα, ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν. Από πάνω τους μοιράζουμε το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μία τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου.
Τυλίγουμε διαγώνια τις φέτες ζαμπόν με τη γέμιση και τις βάζουμε μέσα στα φιλέτα. (σαν τσιγάρο).
Βάζουμε στο μούλτι τα αλμυρά κρακεράκια, τις φέτες ψωμιού, το βούτυρο, τη μουστάρδα, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι.
Σε ένα τρίτο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα στο μείγμα με τα αρωματισμένα ψίχουλα. Φροντίζουμε, σε κάθε μπολ, να καλύπτουμε καλά τα φιλέτα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ότι έχει μείνει από το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Λίγο πριν ετοιμαστούν τα φιλέτα μας ετοιμάζουμε την σως μας.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό μήλου, ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί η σως μας.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και συνοδεύουμε με ρόκα και σως ταχίνι.

Tip


Tο τρομερό μυστικό είναι να κάνετε το ζαμπόν σαν τσιγάρο, μπαίνει μέσα το τυρί και δεν χάνεται όταν λιώσει!

πηγη: akispetretzikis