Υλικά

• 6 μπούτια ή φιλέτα κοτόπουλο
• 1½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι περίπου
• 3 αυγά χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)
• 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
• 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
• ρίγανη
• ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αν είναι ολόκληρο το κόβουμε σε μερίδες 


Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, τα περνάμε ένα - ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.

Αφού τα τινάξουμε να φύγει το περίσσειο αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό.

Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
Αν τα κομμάτια μας είναι μεγάλα, ίσως χρειαστεί να τα γυρίσουμε κι από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο σπορέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά από κάθε πλευρά.