Σιροπιαστή καρυδόπιτα
u5euwcroihguz9abuzk6
Γεύσεις

Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Το αγαπημένο γλυκό όλων.

Κλασικό και αγαπημένο γλυκό ταψιού με τα αρώματα του καρυδιού και της κανέλας. Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το γλυκό.  

Υλικά για 6-8 άτομα  

Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμμένα
115 γραμμάρια γαλέτα
2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ  

Για το σιρόπι  

400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ  

Εκτέλεση  

Για την καρυδόπιτα
 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε τη γαλέτα, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο. Στο μπολ του μίξερ βάζετε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στα αυγά και το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Ελέγχετε εάν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζετε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλετε από το γλυκό. Αλλιώς, ψήνετε για 5-10 λεπτά ακόμη. Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσετε.  

Για το σιρόπι  

Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε το κονιάκ. Με ένα κουτάλι, ρίχνετε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι και σταδιακά το ρίχνετε όλο.  

Πηγή: newsbeast

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα