Συστατικά


650 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
300 ml σάλτσα τεριγιάκι
ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνι
μερικά κλαράκια δεντρολίβανου καθαρισμένα από τα φύλλα εκτός από μια φούντα στην άκρη

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε τα μπουτάκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τεριγιάκι.
Με ένα μαχαιράκι βγάζουμε τη φλούδα από το κάθε κλαδάκι του δεντρολίβανου ώστε να καθαρίσει και να γίνει όμορφο. Με ένα ψαλίδι κάνουμε μυτερή την κάτω άκρη τους.
Αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη σάλτσα τεριγιάκι και περνάμε τα κομματάκια προσεκτικά στα κλαδάκια. Καλό θα είναι να γυρίσουμε την κάτω άκρη τους προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα τα σουβλάκια μας.
Περνάμε τα σουβλάκια από καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για να πάρουν καλό χρώμα γύρω γύρω.
Τελειώνουμε το ψήσιμο τους στον φούρνο ψήνοντάς τα για 15-25 λεπτά, ανάλογα πόσο τα είχαμε ψήσει στο τηγάνι (αν μας έχει περισσέψει σάλτσα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω).

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com