ΥΛΙΚΑ

450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. γάλα φρέσκο
6 αυγά
1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
400 γρ. τριμμένη φέτα
500 γρ. τριμμένο κασέρι
500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
πιπέρι
λιγο μοσxοκαρυδο
λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά μας. Ποιος δεν έχει λατρέψει την τυρόπιτα της γιαγιάς ή της πεθεράς, φτιαγμένη με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.

Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.

Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.

Συμβουλή: Αν ανοίξατε φύλλο στο χέρι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.

Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.

Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση.

Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, τη σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.

Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.

Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί.

Ραντίζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.

Βάζω τον φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω-κάτω και το ταψί στην τελευταία σχάρα.

Σερβίρω την τυρόπιτα ζεστή, αλλά τρώγεται άνετα και κρύα!