Υλικά

Ρύζι 1 ποτήρι νερού (για ριζότο)
Αλάτι - πιπέρι
Κάρυ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Θυμάρι ξερό 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Σκόρδο σε σκόνη μία πρέζα ή 1/2 σκελίδα ψιλοκομμένη
Παρμεζάνα 3 κουταλιές σούπας τριμμένη
Μοτσαρέλα 4 - 5 φέτες κομμένες καρέ
Ελαιόλαδο 1 1/2 κουτάλι σούπας
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Αυγό 1 τεμ χτυπημένο
Φρυγανιά τριμμένη για πανάρισμα
Νερό 3 κούπες περίπου


Οδηγίες

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κάρυ και το σκόρδο να αφήσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Καλύπτουμε το ρύζι με νερό, αλατίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι κι ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι καλά (στην πορεία ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, μέχρι να χυλώσει ωραία και να απορροφήσει τα υγρά). Αφαιρούμε από τη φωτιά κι αδειάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ. Κόβουμε τις φέτες μοτσαρέλας σε καρέ, τρίβουμε την παρμεζάνα και αδειάζουμε τα τυριά μας μέσα στο μπολ με το ρύζι. Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι και βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι. Φτιάχνουμε με τις παλάμες μας μπαλάκια από το μείγμα ρυζιού, τα βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια τα πανάρουμε στη φρυγανιά. Ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις ρυζοκροκέτες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές τους. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να αποβάλουν το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές και κρύες.