Γαλατόπιτα: Το γλυκό που σε απογειώνει
7qmhyubyaxbecf3zvstv
Γεύσεις

Γαλατόπιτα: Το γλυκό που σε απογειώνει

Εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεσή της

Τι θα χρειαστείτε:

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό πακέτο βούτυρο

2 αβγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

Ξεκινάμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’. Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα