Υλικά

2 garni (τη διπλή συσκευασία) με 2 φλιτζ. φρέσκο γάλα όπως λένε οι οδηγίες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
170γρ σοκολάτα γάλακτος
4 κουτ. γλυκού κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο καφέ
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
50γρ κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο καφέ
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 γκοφρέτες σοκολατένιες τριμμένες με τα χέρια

Εκτέλεση

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (1 ½ φλ.) και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος που έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε και τα 4 κ. γλ. κακάο και την κανέλα και τον καφέ . Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Στο μίξερ χτυπάμε το garni με τα 2 φλ. γάλα και προσθέτω μετά και το ζαχαρούχο.

Ενσωματώνω και το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω πολύ καλά με το μίξερ.

Στο 1 φλ. γάλα προσθέτω το κακάο, την κανέλα και τον καφέ και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει καλά το κακάο και να έχω μια «πάστα» κακάου.

Ενσωματώνω και αυτό στο μείγμα που χτυπάω στο μίξερ .

Χτυπάω πολύ καλά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, κρύο από τη κατάψυξη, και ρίχνω και τις τριμμένες γκοφρέτες από πάνω , ανακατεύοντας να πάνε σε όλο το μείγμα.

Έτοιμο το παγωτό μας!

Πηγή: tastyday.gr