Υλικά

1 κιλό γαλοπούλα
2-3 κουταλιές μέλι
3-4 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο
άλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, ρίγανη κτλ.
4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα στην μέση
3 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί (προαιρετικά)
8 σκελίδες σκόρδο με το το τσόφλι τους
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά κουρκουμά (προαιρετικά)
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Συνδυάζουμε όλα τα υλικά μας πάνω σε διπλή λαδόκολλα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Κλείνουμε την λαδόκολλα, εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την τεχνική που τυλίγω τις άκρες σαν καραμέλα.

Από πάνω προσθέτω επίσης μία λαδόκολλα την οποία έχω βρέξει με νερό.

Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για μία ώρα, αν θέλουμε μετά την πρώτη μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο τους 150 και ψήνουμε για 2-3 ώρες για έξτρα γεύση.

Για να πάρει έξτρα χρώμα η γαλοπούλα μας ανοίγουμε την λαδόκολλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία τους 200 για 10 λεπτά στο τέλος.