Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Χοιρινο κότσι στη γάστρα
x1yxujvwfxfmvoifwpwu
Γεύσεις

Χοιρινο κότσι στη γάστρα

Όταν το κρέας λιώνει κυριολεκτικά...

Υλικά

4-6 μερίδες
3 χοιρινά κότσια
2 λεμονια κομμενα στα 4
αλατι
Πιπέρι
ρίγανη
1 κουπα νερό
λάδι

Βήματα

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 220 βαθμους. 

Πλενουμε τα κότσια και τα βαζουμε στη γάστρα. Τα λαδωνουμε να παει το λαδι παντου (οχι πολύ λαδι) Αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε ρίγανη και φροντιζουμε να καλυφθουν απ'ολες τις μεριές.

Κοβουμε τα λεμονια μας στα 4 και τα προσθετουμε στη γαστρα μας, μαζί με τη 1 κούπα νερό.

Βαζουμε το καπάκι στη γαστρα και τοποθετουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο μας στους 220 βαθμους για 2 -2,5 ωρες. Στα μισά του χρόνου ελεγχουμε αν εχει αρκετά υγρά και γυριζουμε τα κοτσια να παρουν χρώμα και απο την αλλη πλευρά.

Οταν το βγαζουμε το κρέας θα λιώνει. Συνοδευεται με πατατες φουρνου (αν θελετε τις βαζετε μαζί στη γάστρα), πατατες τηγανιτές και μπολικη σαλατουλα της επιλογής σας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα