ΥΛΙΚΑ

¼ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 γρ. μαγιά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Ελαιόλαδο. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.

Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.