Υλικά

Για τον χυλό:

500 γρ γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές λάδι
1,5 φλ. αλεύρι

Για τον κιμά:
250 γρ κιμά μοσχάρι
2 αυγά βρασμένα μόνο τα ασπράδια
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για να τηγανισουμε


Οδηγίες

Για να φτιάξουμε τον χυλο βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα η το μίξερ, κοσκινιζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί καλά το αλεύρι στο γάλα. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Με μια βάθη κουταλα ρίχνουμε από τον χυλο μέσα το οποίο είναι λίγο αραιω, και κουνωντας το τηγάνι κάνουμε να απλωθει καλά. Γίνονται πολύ λεπτές η κρεπες. Όταν ψηθεί από από την μία πλευρά /ψηνοντε γρήγορα /με μια σπατουλα γυρνάμε από την άλλη, και συνεχίζουμε.

Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και σοταρουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει καλά ο κιμας στο ζουμί του, ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα ασπραδια και παιρνουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια πιατελα απλώνουμε την κρέπα και στην άκρη στο κάτω μέρος με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε από τον κιμά. Διπλωνουμε πρώτα από κάτω μετά από τα πλάγια και τυλιγουμε.


Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στο τηγάνι και τα τηγανιζουμε ελαφριά από δύο πλευρές. Δεν είναι ανάγκη να τα τηγανιζουμε όλα αλλά μόνο την ποσότητα που θα καταναλωσουμε, τα υπόλοιπα διατηρουμε άνετα στο ψυγείο. Άμα αποφεύγετε τα τηγανιτα απλά θα ψησεται της κρεπες πολύ καλά και από της δύο πλευρές