ΥΛΙΚΑ

1 φλ. (250 ml) γάλα
1 φλ.(500 ml) κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί
280 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ψιλοκομμένη
3 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

Για τη λευκή σοκολάτα

340 γρ. Λευκή κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη
1 φλ. (250 ml) κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φύλλα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 2’. Παράλληλα, βράζετε το γάλα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μαλακά φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξετε. Ανακατεύετε να διαλυθούν.

Αδειάζετε το ζεστό γάλα στην τεμαχισμένη σοκολάτα (με 72% κακάο), και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε ποτήρια ή σε μπολ και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να πήξει.

Αφού πήξει το πρώτο μίγμα, ετοιμάζετε το μους λευκής σοκολάτας. Ζεσταίνετε τη μισή κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό υγρό πάνω από τη ψιλοκομμένη, λευκή σοκολάτα.

Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Ακολούθως την ενσωματώνετε με τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μίγμα στην παγωμένη μους και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.