Καλοκαιρινό magazino Δημήτρης Κουνιάς Πένυ Κουλιζάκου
Banoffee με ελάχιστα υλικά
fduwra7qgrn3sxgfzvnd
Γεύσεις

Banoffee με ελάχιστα υλικά

Ένα υπέροχο γλυκό

Υλικά 

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive

100 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι καμένο

400 γρ. έτοιμη καραμέλα (συσκευασμένη σε τενεκεδάκι, όπως το ζαχαρούχο γάλα)

3 κ.σ. φυστικοβούτυρο

3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

250 γρ. κρέμα γάλακτος

Τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε μία φόρμα 18 εκ. με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.

Μεταφέρουμε στη φόρμα και πιέζουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη βάση.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την καραμέλα με το φυστικοβούτυρο.

Απλώνουμε στη μπισκοτένια βάση, ισιώνουμε την επιφάνεια και στη συνέχεια απλώνουμε τις ροδέλες μπανάνας. Χτυπάμε την κρέμα γάλατος σε σαντιγί και καλύπτουμε τις μπανάνες.

Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά με μία ώρα. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα