Γεμιστό ψωμί με σκόρδο και τυρί
kndqzyvquwogxd432isd
Γεύσεις

Γεμιστό ψωμί με σκόρδο και τυρί

Πολύ νόστιμο και εξαιρετικά εύκολο

Υλικα

Για το ψωμί:

1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει αρεσκείας σας [μοτσαρέλα, τσένταρ κ.λ.π.]

Για το άλειμμα Βουτύρου-Σκόρδου:

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου. 

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανοίγουμε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζουμε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτουμε μια πρέζα τριμμένου τυριού.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε όλους τους κομμένους κύβους απ” όλες τις πλευρές. Στο τελειωμα,  αλειφουμε το ψωμι μας  το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.

Το τυλιγουμε  σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λ για να λιώσει καλά το τυρί. Το βγαζουμε απο το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ακόμα. Το βγάζουμ από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα