Υλικά

Για τις σφακιανές πίτες
• 250 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 5 γρ. αλάτι
• 30 γρ. τσικουδιά
• 125 γρ. νερό
• 100 γρ. πηχτόγαλο Χανίων (καλά στραγγισμένη)

Για τη γέμιση

• 120 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε μπαστουνάκια
• 100 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μπαστουνάκια
• 120 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά τρίγωνα
• Αλάτι & θυμάρι (ανάλογο)
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• 60 γρ. πετιμέζι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα παρασκευάζοντας το ζυμάρι ως εξής:
Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό και τη τσικουδιά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 5 επιμέρους κομμάτια και ανοίγουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε το πηχτόγαλο αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει σχήμα καρυδιού. Τράβαμε και «τσιμπάμε» προσεκτικά το φύλλο έτσι ώστε να σκεπαστεί το τυρί. Πιέζουμε με τα δάκτυλα μας αρχικά και στη συνέχεια με τον πλάστη να πάρουν και πάλι στρογγυλό σχήμα. Ψήνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Για τα λαχανικά

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε λεκάνη και τα βρέχουμε με το ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και θυμάρι και τα αφήνουμε για 30’ να μαριναριστούν. Στη συνέχεια, ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να χρωματιστούν.

Για το μοντάρισμα

Σερβίρουμε, παίρνοντας μια σφακιανή πίτα, γεμίζουμε με ψητά λαχανικά και ραντίζουμε με το πετιμέζι.

πηγή:tastyday.gr