Καλαμαράκια με πέστο μαϊντανού και ψημένο καρύδι
bk3tds2qypyy61mavm18
Γεύσεις

Καλαμαράκια με πέστο μαϊντανού και ψημένο καρύδι

Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση πρέπει να δοκιμάστε

Υλικά

300 γρ. καλαμάρια, κομμένα ζουλιέν (σε μακρόστενα κομμάτια) 40 ml. λευκό ξηρό κρασί
80 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. καρύδια
50 ml. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Για ντεκόρ: ψημένες φλοίδες από ντοματίνια 

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνα και μόλις πάρει θερμοκρασία, σοτάρουμε τα καλαμαράκια μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καρύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα καρύδια και τον μαϊντανό, προθέτοντας σιγά-σιγά και το λάδι. Βάζουμε στο μείγμα αυτό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί τη γεύση με αλάτι & πιπέρι.

Γαρνίρουμε με τις φλοίδες από τα ντοματίνια και με τα «ψημένα» καρύδια και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα