Υλικά

300 γρ. καλαμάρια, κομμένα ζουλιέν (σε μακρόστενα κομμάτια) 40 ml. λευκό ξηρό κρασί
80 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. καρύδια
50 ml. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Για ντεκόρ: ψημένες φλοίδες από ντοματίνια 

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνα και μόλις πάρει θερμοκρασία, σοτάρουμε τα καλαμαράκια μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καρύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα καρύδια και τον μαϊντανό, προθέτοντας σιγά-σιγά και το λάδι. Βάζουμε στο μείγμα αυτό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί τη γεύση με αλάτι & πιπέρι.

Γαρνίρουμε με τις φλοίδες από τα ντοματίνια και με τα «ψημένα» καρύδια και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr