Συστατικά

500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι βαλσάμικο
½ φλ. γάλα
1 ½ φλ. ψωμί αλεσμένο
½ φλ. μαϊντανό
¼ φλ. δυόσμο
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 μεγάλη ντομάτα
1 κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
τυρί μοτσαρέλα χοντροτριμμένη

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ζυμώνετε να αναμιχθούν καλά. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Χωρίστε το μίγμα σε οκτώ μέρη. Πάρτε τα 2/3 από το ένα μέρος και το πλάθετε σε μπιφτέκι.

Φτιάξτε ένα βαθούλωμα στη μέση και βάλτε μια γεμάτη κουταλιά τυρί μοτσαρέλα. Παίρνετε το υπόλοιπο 1/3 από το μίγμα και καλύπτετε το τυρί.

Κλείστε καλά το μπιφτέκι ώστε να μην τρέξει το τυρί ενώ ψήνετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 7 μπιφτέκια. Ψήνετε σε δυνατή σχάρα, 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά.