Πεντανόστιμη μηλόπιτα
zj8fanvjiodedzjwkqrv
Γεύσεις

Πεντανόστιμη μηλόπιτα

Για όλες τις ώρες απλά λαχταριστή

Υλικά

Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι
Ρετσίνα 1 ποτήρι
Αλάτι 1 πρέζα
Μαγιά 50 γρ (νωπή)

Για την κρέμα

Γάλα 1 λίτρο
Κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
Αυγά 3
Βανίλια 2
Ζάχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Αλάτι στη μύτη απο το κουταλάκι του γλυκού

Για την γέμιση

Μήλα κόκκινα 1 κιλό
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα 3 κουταλιές της σούπας (θρυμματισμένη)
Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας

Οδηγίες

Ζυμώνουμε τα υλικά για την ζύμη μας, όλα μαζί και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά. Βράζουμε πάνω από τα μισά μήλα και τα πολτοποιούμε, τα αφήνουμε να σουρώσουν και τα υπόλοιπα μήλα τα κόβουμε σε φέτες αφού τα έχουμε καθαρίσει από την φλούδα τους. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε την ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία και στα τοιχώματα με το πιρούνι κάνουμε λοξές γραμμές. Την βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς. Ετοιμάζουμε την κρέμα , ζεσταίνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κορν φλάουερ, το ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια και το λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, στρώνουμε το χυλό από τα μήλα, μαζί με την θρυμματισμένη καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα και την κανέλα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει . Γαρνίρουμε με τις φέτες από τα μήλα και την κανέλα και την ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να πάρουν χρώμα τα μήλα.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα