Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Εκτέλεση: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κινόα μουλιασμένη σε νερό για 6-8 ώρες
  • 60γρ. νερό
  • ½κγ. μπέικιν πάουντερ
  • ½κγ. αλάτι
  • 2κ.σ ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα :

  • 200γρ. ντομάτα κον κασε
  • 1κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1/3κ.γ. γλυκάνισο
  • 30γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι & Πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

15 γρ. μοτσαρέλα

Φύλλα ρόκας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση 22εκ. και από πάνω τοποθετούμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σουρώνουμε την κινόα και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη μέσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τη φόρμα και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη. Επιστρέφουμε τη ζύμη πίσω στη φόρμα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και οι άκρες της ζύμης να είναι τραγανές.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ντομάτα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από τη ζύμη, ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα αφού την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε ζεστή κατευθείαν από το φούρνο με λίγα φύλλα ρόκας.