Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
160 γραμμ. ζάχαρη άχνης
150 γραμμ. φαρίνα κοσκινισμένη
Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για την γέμιση

300 γραμμ. μαρμελάδα φράουλας (βλ. συνταγή )
Φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα και στη συνέχεια σταματάμε. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .

Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το παντεσπάνι ( δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο). Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ , προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.

Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και φρέσκιες φράουλες.

πηγή:tastyday.gr