ΥΛΙΚΑ

4 αβγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες ή κρέμα γάλατος
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένο
Αλάτι
Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ος τρόπος

Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα και τη μαργαρίνη σε ένα τηγανάκι.
Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα ή κρέμα χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνουν αφράτες μπουκιές αβγού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν το γάλα απορροφηθεί, βγάζουμε τα αβγά και τα σερβίρουμε στο φρυγανισμένο ψωμί.

2ος τρόπος

Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα σε ένα τηγανάκι.
Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα ή κρέμα χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνουν αφράτες μπουκιές αβγού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν το γάλα απορροφηθεί, βγάζουμε τα αβγά από το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

3ος

Χτυπάμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος με τα αβγά πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι. Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε τα αβγά και περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίοσουν να πήζουν ελαφρά.. Αμέσως μετά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανασηκώνοντας και διπλώνοντας το μείγμα.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με καπνιστό σωλομό ή με μπέικον και μανιτάρια.( Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε 2-3 φέτες μπέικον μέσα σε λίγο λάδι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε 200γραμμμάρια κομμένα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. )

πηγή:tastyday.gr