ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμμένος
100 γρ. παξιμάδι ντάκος
3 σκ. σκόρδο
1 κ. γ. κύμινο
1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 ασπράδι αυγού
λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι.
Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί.
Συνοδεύουμε τα μπέργκερ με ψωμάκια, σάλτσα ταρτάρ, αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες.

πηγή:akispetretzikis.com