Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Φτιάξτε τον πιο γευστικό μπακαλιάρο σκορδαλιά για το τραπέζι της 25ης
zguy6swaczyzcitxmvu9
Γεύσεις

Φτιάξτε τον πιο γευστικό μπακαλιάρο σκορδαλιά για το τραπέζι της 25ης

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

Μπακαλιάρος 1 1/2 κιλό φρέσκος ή κατεψυγμένος
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Για την σκορδαλιά
Πατάτες 3 βρασμένες
Σκόρδο 4 -5 σκελίδες
Ψωμί μπαγιάτικο 1/2 μόνο την ψίχα του
Ξύδι 2 - 3 κουταλιές σούπας
Καλαμποκέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ
Αλάτι
Ζάχαρη 1 πρέζα

Οδηγίες

Πλένουμε το ψάρι μας το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Πλένουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τις καθαρίζουμε. Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και την στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε στο μπλέντερ την μουσκεμένη ψίχα και τις πατάτες κομμένες,τα δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι,το ξύδι,την ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.

Αλατίζουμε λίγο τις μερίδες ψαριού που έχουν στραγγίξει καλά, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί , αλατίζουμε αν θέλουμε και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενο από την σκορδαλιά.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα