Υλικά

100 γρ. καρύδια
250 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια
400 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, σε σκόνη
85 γρ. νιφάδες βρόμη
85 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. λιναρόσπορος
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τζίντζερ
1 κ.σ. μέλι + επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το αλεύρι, το μπέικιν, τον λιναρόσπορο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί 25x32 εκ. μια λαδόκολλα στον πάτο και τα πλαϊνά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, κόβουμε και σερβίρουμε με μέλι.

πηγή:akispetretzikis.com