Βάλτε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι
Βάλτε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι Μάνος Τσιλιμίδης
Εύκολη συνταγή για νόστιμο μοσχαράκι στιφάδο
sivqlyaxuyumwhq570f3
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για νόστιμο μοσχαράκι στιφάδο

Για επίσημο αλλά και μη επίσημο τραπέζι

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
15 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 κ.σ. ξίδι
1 κύβο ζωμό βοδινού
2 δαφνόφυλλα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπο 120 ml) και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη. Χαράζουμε στις 2 άκρες τους τα κρεμμυδάκια.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν. Σβήνουμε με ξίδι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό να ζεσταθεί και λιώνουμε τον κύβο ζωμό βοδινού.

Μεταφέρουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό όπου έχουμε λιώσει τον κύβο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (σχεδόν να λιώσει το κρέας) και να δέσει η σάλτσα.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα