Το parapolitika.gr βρέθηκε χθες στο σπίτι του Big Brother, όπου το ΣΚΑΙ ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο πολύχρωμους διαμορφωμένους χώρους, που θα στεγάσουν τους παίκτες του ριάλιτι.

Εκεί μιλήσαμε με ανθρώπους του καναλιού, που αποκάλυψαν πολλά πράγματα, τόσο για τους παίκτες, όσο και για το παιχνίδι, αλλά και με τον Χάρη Βαρθακούρη.

Γιατί είπε ναι στην παρουσίαση του Big Brother; 

«Όταν δέχτηκα την πρόταση από τον ΣΚΑΙ για να παρουσιάσω το Big Brother, είπα αμέσως ότι θα το κάνω, γιατί είναι κάτι που είναι μακριά από εμένα. Γιατί κάποιοι θα περίμεναν να συμμετάσχω σε κάποιο μουσικό talent show, λόγω της ιδιότητας μου, όντας τραγουδιστής».

Γιατί δεν παρουσιάζουν κάτι με την σύζυγο του, αλλά ο καθένας αποφάσισε να πορευθεί μόνος τους και με διαφορετικά κόνσεπτ; 

«Ώντας οι νικητές στο Globtrotters δεχτήκαμε προτάσεις με την σύζυγο μου να κάνουμε κάτι μαζί, αλλά και ξεχωριστά και είπαμε για αρχή να παρουσιάσουμε κάτι μόνοι μας και μετά αν πάνε ή δεν πάνε καλά τα πράγματα, είτε και για τους δύο, είτε και για τον έναν, παρουσιάζουμε κάτι μαζί, αφού έχουμε χημεία, όπως φάνηκε και από το ριάλιτι του Star».

Ποιος ο ρόλος του ως παρουσιαστής του Big Brother; Θα «βάζει» φυτιλιές στους παίκτες για να γίνεται ντόρος;

«Ως παρουσιαστής στο Big Brother, ο ρόλος μου θα είναι πιο αντικειμενικός, θα έλεγα πατρικός, όπως προστάζει το κόνσεπτ, χωρίς όμως αργότερα και όσο προχωράει το παιχνίδι και ανάλογα τις συνθήκες, αυτό να μην μεταβληθεί, είτε λόγω των καταστάσεων, είτε λόγω επιβολής από την παραγωγή».

Είναι προετοιμασμένος να δεχτεί ανρητικές κριτικές;

«Είμαι προετοιμασμένος να δεχτώ είτε θετικές είτε αρνητικές κριτικές, είναι όλα μέσα στο «παιχνίδι» της έκθεσης. Το  γνωρίζω, αλλά και το γνώρισα, λόγω της μεγάλης έκθεσης μου, όλο αυτό το τελευταίο διάστημα».

Στο Big Brother θα συμμετάσχει και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Τον αγχώνει;

«Δεν αγχώνομαι καθόλου με την παρουσία του Ανδρέα Μικρούτσικου καθώς είναι ένα πρόσωπο που ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι και λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του. Νοιώθω ασφάλεια. Άλλωστε πριν μάθω ότι θα συμμετάσχει στο παιχνίδι, παρακαλούσα ο Ανδρέας να είναι μέρος του και τελικά εισακούστηκα από το σύμπαν».

Όταν δέχτηκε την πρόταση από τον ΣΚΑΙ, συμβουλεύτηκε τους δικούς του ανθρώπους. Τι του είπαν όταν άκουσαν την πρόταση;

Ο Χάρης Βαρθακούρης αναφέρθηκε στον πατέρα του Γιάννη Πάριο λέγοντας: Ο πατέρας μου όταν του ανακοίνωσα ότι θα παρουσιάσω το Big Brother, δεν κατάλαβε στην αρχή και νόμιζε ότι αναφέρομαι στο Fame Story, λόγω της ιδιότητας μου ως τραγουδιστής, και είπε αν το κάνεις, να προσέχεις μην στεναχωρήσεις τους συμμετέχοντες με τα σχόλια σου. Όταν όμως το κατάλαβε και του εξήγησα τις συνθήκες και τον λόγο που δέχτηκα την πρόταση,  ήταν θετικός και μου πε προχώρα».

Πληροφορίες για τον νέο Big Brother

Όπως δήλωσε o Χάρης Βαρθακούρης είναι ενθουσιασμένος με την τελική επιλογή των παικτών και υποστήριξε πως ο κοροναϊός που ανέβαλλε τα αρχικά τους σχέδια, φαίνεται να έκανε καλό στην προετοιμασία του ριάλιτι.

Όπως είπε ο παρουσιαστής τρία άτομα που είχαν επιλεγεί αρχικά για το σπίτι δεν θα μπουν τελικά γιατί  αντικαταστάθηκαν από παίκτες με πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Επίσης, εκτός από τον παρουσιαστή θα υπάρχει στα live μία επιτροπή δύο ή τριών ατόμων από τον χώρο των media που θα σχολιάζουν και θα παρεμβαίνουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο στα όσα συμβαίνουν στο ριάλιτι.

Τζακούζι, σάουνα και πισίνα δεσπόζουν στους κοινόχρηστους χώρους και θα αποτελέσουν τα... συστατικά για να έρθουν οι... συγκάτοικοι λίγο πιο κοντά. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το σπίτι είναι καλαίσθητο, πλήρως εξοπλισμένο και αρκετά μοντέρνο. Στο δωμάτιο των ανδρών κυρίαρχες είναι οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου ενώ στων γυναικών του φούξια και του ροζ. Σύμφωνα με την παραγωγή οι παίκτες είναι άκρως ενδιαφέρουσες και «διαφορετικές» προσωπικότητες που σίγουρα θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα ταυτιστούν μαζί τους.

Στο σπίτι έχουν εγκατασταθεί 56 κάμερες και 50 μικρόφωνα. Για τη διαμόρφωσή του, 20 containers με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό κατέφθασαν από την Ολλανδία, ενώ επί δύο μήνες 25 διαφορετικά συνεργεία (περισσότερα από 400 άτομα) εργάστηκαν νυχθημερόν.

 Το Big Brother είναι το δημοφιλέστερο ριάλιτι παγκοσμίως, έχει μεταδοθεί σε 70 χώρες και άρχισε στην Ολλανδία. Εχουν αναδειχθεί 460 νικητές μέχρι και σήμερα, ενώ στην Αγγλία έχουν μεταδοθεί 45 κύκλοι του ριάλιτι. Η χώρα με τις περισσότερες ώρες μετάδοσης, 1.142 στο σύνολό τους, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο, είναι η Γερμανία. Συνολικά στο format έχουν πάρει μέρος 7.153 διαγωνιζόμενοι παγκοσμίως, με τον γηραιότερο να είναι 75 ετών. Επίσης, έχουν προβληθεί 28.391 επεισόδια παγκοσμίως, ενώ μέσα στο σπίτι του «Big Brother» έχει γεννηθεί ένα παιδί, και συγκεκριμένα το 2005 στην Ολλανδία. Ακόμη, έχουν γνωριστεί 59 ζευγάρια, έχουν πραγματοποιηθεί 5 γάμοι και ήρθαν στον κόσμο 12 παιδιά από ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσα στο σπίτι του ριάλιτι.Σε όσες χώρες κι αν προβάλλεται, η ουσία του περιεχομένου παραμένει η ίδια: άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους συγκατοικούν σε ένα σπίτι το οποίο παρακολουθείται από κάμερες 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς οι παίκτες να έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς απαγορεύονται η χρήση τηλεφώνων, Ιντερνετ, η επαφή με συγγενείς και φίλους. Η μόνη επαφή τους με τον έξω κόσμο είναι ο Big Brother.

001
007
026
031
033
037
041
047
051
053
056
058
064
140
182

 


Χάρης Βαρθακούρης με τον δημοσιογράφο του parapolitika.gr Τσακίρη Κωνσταντίνο