Στην κρίση που περνά το ελληνικό θέατρο αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή Dot. του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Αναφερόμενος στις τρομακτικές αυτές αποκαλύψεις από το χώρο του θεάτρου, που έρχονται κάθε μέρα στο φώς της δημοσιότητας, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε για ακόμη μία φορά πως πολλά από όσα ακούγονται σήμερα ήταν γνωστά στους κόλπους του χώρου, αποδοκιμάζοντας βαθιά όσους έθιξαν την αξιοπρέπεια ανθρώπων με πρόφαση την τέχνη.

«Οι κακές συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο. Διαπληκτισμοί πάντα υπήρχαν. Η υποκριτική είναι δουλειά εντάσεων και ψυχολογικής πίεσης. Ο σκηνοθέτης για να μπεις σε έναν ρόλο στο κάνει βίωμα σε πιέζει αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Είναι απαράδεκτο ένας σκηνοθέτης να βάζει ηθοποιούς να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα για να τους δοκιμάσει να δουν αν μπορούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Όταν πήγα στον Νίκο Κούνδουρο για να με δει για έναν ρόλο με ρώτησε από την αρχή αν έχω πρόβλημα με το γυμνό. Δεν μου ζήτησε, όμως, ο άνθρωπος να πάω στη γωνία και να κάνω διαδικασίες διάφορες. Όσα ακούω σήμερα είναι εκτός ηθική κι ανθρώπινης αξιοπρέπειας» δήλωσε επιπρόσθετα.



«Είναι σαν την αρχαία τραγωδία, η ύβρις και η νέμεσις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η εξουσία διαφθείρει και ενδεχομένως αυτή να είναι η αιτία πίσω από τις τρομακτικές αυτές υποθέσεις.

Τέλος, ο κ. Μπιμπίλας εξομολογήθηκε πως υπήρξαν αρκετές στιγμές που προσπάθησε ο ίδιος να συνετίσει κάποιους από τους φερόμενους ως δράστες κακοποιητικών συμπεριφορών χωρίς αποτέλεσμα.

«Είναι σαν την αρχαία τραγωδία, η ύβρις και η νέμεσις. Είχα καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν αγγίξει την ύβρις και μάλιστα είχα συμβουλεύσει κάποιους που τώρα κατηγορούνται αλλά δε με άκουσαν» κατέληξε.