Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκαλύπτει το πόσο «υπερ-σεξουαλικοποιήθηκε» στα 20 της, από σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και προκειμένου να το «κόψει», είπε αμέτρητα «όχι».

H διάσημη ηθοποιός κατέκρινε για πρώτη φορά την υπερβολική σεξουαλικοποίηση των ρόλων της με αποκορύφωμα αυτόν της Black Widow στο «Iron Man 2», το blockbuster του 2010. «Ενώ το “Iron Man 2” ήταν πραγματικά διασκεδαστικό και είχε πολλές υπέροχες στιγμές, ο χαρακτήρας που υποδύθηκα ήταν πολύ σεξουαλικοποιημένος. Ήταν σχεδόν σαν να αναφερόμαστε σε ένα κομμάτι κρέας» δήλωσε η Γιόχανσον. Η 36χρονη ηθοποιός ένιωσε ότι το σεξουαλικό στοιχείο υπερέβαλε στους ρόλους που της πρότειναν έκτοτε, «γεγονός που υποθέτω ότι φαινόταν “εντάξει” σε όλους», παρόλο που δεν το ήθελε.

Δεν φαντάστηκε ποτέ να έχει άλλη καριέρα

«Από πολύ μικρή ηλικία απορρίπτω συνεχώς. Δεν φαντάστηκα ποτέ να έχω άλλη καριέρα, αλλά υπήρχαν σίγουρα στιγμές που ένιωθα ότι θα έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο», παραδέχεται και προσθέτει πως «το κλίμα είναι διαφορετικό τώρα». «Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ευκαιρίες για γυναίκες κάθε ηλικίας να παίζουν διαφορετικούς ρόλους».

Την ίδια ώρα, η ηθοποιός υποστηρίζει πως στη νέα «Black Widow», την οποία σκηνοθετεί η Κέιτ Σόρτλαντ, «απομακρύνεται από την υπερσεξουαλικοποίηση αυτού του χαρακτήρα». «Είναι μια ταινία για τις γυναίκες που ανυψώνουν η μια την άλλη, πέρα από τραυματικές συνθήκες, ώστε να μπορούν να ευδοκιμήσουν. Είναι συναρπαστική και είναι μια ταινία Marvel» καταλήγει η Γιόχανσον.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time