Με µακρά πορεία στο ιατρικό ρεπορτάζ, αλλά και πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει στο Mega το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 08.50, µε την εκποµπή «Oλα για τη ζωή µας», και µας δείχνει τον δρόµο για µια καλύτερη ζωή.

O άνθρωπος που αγάπησαν οι τηλεθεατές και εµπιστεύτηκαν πάνω σε θέµατα υγείας µιλά στο «S» και στην Σπυριδούλα Τριάντου για τη δική του εµπειρία µε τον κοροναϊό, τις δύσκολες στιγµές, αλλά και το νέο του επαγγελµατικό βήµα.

Είστε έτοιµος για την πρεµιέρα στο Mega;

«∆εν είναι η πρώτη πρεµιέρα, αλλά είναι µια ιδιαίτερη πρεµιέρα, καθώς επιστρέφω στο τηλεοπτικό µου σπίτι. Εκτός από δηµιουργικό άγχος, δεν σας κρύβω ότι είµαι αρκετά συγκινηµένος».

Τι νέο θα έχει η εκποµπή και µε τι θέµατα θα µας καλωσορίσετε;

«Κατ’ αρχάς, έχει νέο όνοµα: «Oλα για τη ζωή µας». Οµως, δεν είναι το µόνο που αλλάζει. ∆ίνουµε έµφαση στην εικόνα της νέας εκποµπής, αλλά και στην ουσία. Ξεκινάµε µε θέµατα ψυχολογίας και διατροφής, που ενδιαφέρουν όλους».

Εχετε γράψει τη δική σας ιστορία στο ιατρικό ρεπορτάζ. Ποιο κοµµάτι έχετε «µάθει» περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια;

Σε προσωπικό επίπεδο, έχω συνειδητοποιήσει ότι κάποιος είναι υγιής όταν καταφέρνει να ισορροπεί την ψυχή µε το σώµα, τα «θέλω» µε τα «πρέπει», τη δουλειά µε τον ελεύθερο χρόνο».

Ποιο είναι το πιο ευτράπελο που σας έχει συµβεί στον δρόµο;

«Γελάω κάθε φορά που µε φωνάζουν «γιατρό»! Και πολλές φορές αυτό το αστείο γίνεται η αφορµή για να πιάσω την κουβέντα µε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ρωτώντας τους τι θα ήθελαν να δουν στην εκποµπή».

Μετά την περιπέτειά σας µε τον COVID, η οποία ήταν αρκετά δυσάρεστη για εσάς, τι είναι αυτό που νιώσατε εκείνη την περίοδο και θα θυµάστε για πάντα;

«Οτι δεν υπάρχουν δεδοµένα. ∆εν είναι δεδοµένο να ξυπνάς κάθε πρωί και να βλέπεις τον ήλιο να ανατέλλει. Αυτό που θα θυµάµαι πάντα είναι η µοναξιά της συγκεκριµένης ασθένειας και ο φόβος του θανάτου».

Πώς το αντιµετωπίσατε; Υπήρχαν άνθρωποι που σας στάθηκαν ή κάποιοι... φοβήθηκαν;

«Κατανοώ απολύτως αυτούς που φοβήθηκαν, ευχαριστώ πολύ αυτούς που µου στάθηκαν -και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ- και συγχωρώ αυτούς που αδιαφόρησαν».

Τι έχετε να πείτε σε όσους ακόµα και σήµερα αντιδρούν στο να κάνουν το εµβόλιο;

«Την απάντηση την έχει δώσει η ίδια η επιστήµη για τη χρησιµότητα του εµβολίου. Εγώ, που πέρασα δύσκολα τον κορονοϊό, αν γύριζα τον χρόνο πίσω -τότε δεν υπήρχε εµβόλιο-, θα έκανα τα πάντα για να µην το ξαναζήσω».

Στο µήνυµά σας, όπου αποχαιρετάτε τον Alpha, γράφετε µεταξύ άλλων: «Είµαι ευγνώµων που εδώ και 24 χρόνια µε συντροφεύετε στα τηλεοπτικά µου ταξίδια». Τα χρόνια είναι πολλά...».

Το περιµένατε όταν ξεκινήσατε;

«Ούτε καν είχα σκεφτεί ότι αυτό το ταξίδι θα διαρκούσε τόσο πολλά χρόνια. ∆ηµιούργησα µια νέα τυπολογία εκποµπής στην ιδιωτική τηλεόραση που αντέχει στον χρόνο. Προφανώς, υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Υπάρχουν και άλλες εκποµπές που αφορούν την υγεία».

Κοιτάτε τα νούµερα ή τις βλέπετε ως αντιπάλους, ακόµα και αν δεν παίζουν απέναντι;

«Για εµένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην τηλεόραση. Ισα-ίσα, που θεωρώ ότι ο συναγωνισµός µάς κάνει όλους καλύτερους. Προφανώς και µε ενδιαφέρουν οι τηλεθεάσεις, γιατί είναι το µόνο εργαλείο που µας βοηθά να κατανοήσουµε τις προτιµήσεις των τηλεθεατών. Εχετε σπουδάσει αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων...».

Θα ασχοληθείτε µε αυτό κάποια στιγµή, πιστεύετε;

«Αυτό είναι το χόµπι µου και ως τέτοιο το αντιµετωπίζω έως σήµερα. Με βοηθά να αποφορτίζοµαι δίνοντας συµβουλές σε φίλους που θέλουν να βελτιώσουν τον χώρο που ζουν».

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας;

«Φαντάζοµαι ό,τι και σε όλους. Σηµαντικό. Ακόµα κι αν τα πράγµατα δεν πάνε όπως τα έχεις στο µυαλό σου, έχεις κερδίσει ακόµα µία εµπειρία. Πόσο σας στοίχισε η απώλεια του πατέρα σας; Ο πατέρας µου «έφυγε» στα χέρια µου και αισθάνθηκα ευλογία που µπόρεσα να τον αποχαιρετίσω µε αυτόν τον τρόπο. Μου λείπει, αλλά πάντα είναι στην καρδιά και στο µυαλό µου».


*Όπως δημοσιεύθηκε στο Secret της Εφημερίδας Παραπολιτικά