Με αφορμή την εμφάνισή του, στο «Σπίτι με το Μega» αυτό το Σάββατο 12/02/2022, στις 22:00, η εκπομπή «Ελένη» συγκέντρωσε σε βίντεο τις σημαντικότερες αλλά και άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, με μια διαδρομή πέντε και πλέον δεκαετιών στη δισκογραφία.

Στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή
Ο μπαμπάς του ήταν φαροφύλακας και η μάνα του νοικοκυρά. Στην Αθήνα είχε έρθει για να σπουδάσει, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην ο Γιάννης Πάριος πιάνει δουλειά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Σαρωνίς απέναντι από το κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα».

Ο μαέστρος του μαγαζιού ο Κώστας Κλάββας τύχαινε να μένει στο ξενοδοχείο. Τον επόμενο χειμώνα ο Γιάννης Πάριος ξεκινά μαθήματα στη μουσική σχολή του μαέστρου.

Η συνάντηση με τον Κατσαρό
Καθηγητής στην ίδια σχολή ήταν και ο Γιώργος Κατσαρός, που μια μέρα άκουσε τον Γιάννη Πάριο και του είπε να πάει από το σπίτι του να κουβεντιάσουν. Με μόλις ένα δίφραγκο στη τσέπη ο Πάριος αναγκάστηκε να πάει στο σπίτι του Κατσαρού με τα πόδια. Από την Πλατεία Αμερικής στο Εδέμ. Το δίφραγκο το κράτησε για την επιστροφή.

Όταν απολύθηκε από το στρατό ο Γιάννης Πάριος ξεκινά να τραγουδά στην Πλάκα. Το νυχτοκάματο τότε δεν ξεπερνούσε τις 25 δραχμές. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν τα Ταβάνια και ακολούθως η Νεράιδα.

Ο πρώτος δίσκος
Εκείνη την εποχή προκύπτει και η γνωριμία με τον Γιώργο Μητσάκη, ο οποίος εμπιστεύεται τον Γιάννη Πάριος και του βγάζει τον πρώτο δίσκο του. Συστήνεται τότε στον κοινό ένας μελωδικός τραγουδιστής που μέσα από την ερμηνεία του μετατρέπει τον αντρικό καημό σε λύπη.

Η μεγάλη πορεία ξεκινά. Οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι είναι τόσοι πολλοί που δεν χωράνε πλέον στο σπίτι του. Ενδεικτικά: «Τι θέλεις να κάνω», «Τώρα πια», «Μη φεύγεις μη», «Να γιατί σε αγάπησα», «Σε χρειάζομαι», «Ένα γράμμα», «Όλα για τον έρωτα», «Σαν τρελό φορτηγό», «Επαφή», «Τύψεις», «Δώσε μου λιγάκι ουρανό» και φυσικά ο δίσκος με τις μεγαλύτερες πωλήσει στην ελληνική δισκογραφία «Τα νησιώτικα».

Οι γυναίκες της ζωής του
Ο Γιάννης Πάριος έχει παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη με την Ντινα Μαρκοπούλου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά τον Χάρη Βαρθακούρη και τον Θανάση Βαρθακούρη. Τη δεύτερη φορά με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη με την οποία έχει κάνει δύο παιδιά τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.

«Απέτυχα σαν σύζυγος, αλλά όχι σαν πατέρας»
«Απέτυχα σαν σύζυγος, αλλά όχι σαν πατέρας», έχει πει ο ίδιος. «Σύζυγος δεν είμαι καλός. Σύντροφος ήμουν καλός, όσο διαρκούσε. Αλλά καλός πατέρας δεν έπαψα να είμαι. Και δεν το κάνω επειδή πρέπει, αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν έχω πολυτιμότερο πράγμα από τα παιδιά μου».

Ο ίδιος έχει πει για τον εαυτό του σε συνέντευξή του: «Είμαι σπιτόγατος, βλέπω ασπρόμαυρες ελληνικές κωμωδίες, βουρκώνω πάντα με την τελευταία σκηνή στο “Δεσποινίς ετών 39”. Μου αρέσει να βλέπω μπάσκετ και ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Δεν έχω ιδιαιτερότητες»

Στη δουλειά στρατιώτης
«Στη δουλειά ήμουν πάντα στρατιώτης. Έχω δουλέψει πολύ περισσότερο από άλλους που μπορεί να έχουν χρήματα, έχω δουλέψει χρόνια ατελείωτα. Το έχω πληρώσει μάλιστα και με αίμα, στην κυριολεξία, έκοψα το στομάχι μου δύο φορές… Υπερευαισθησία, όπως θες πες το.

Η δωρεά στο νοσοκομείο
Στην αθέατη πλευρά του ο Γιάννης Πάριος είναι ο άνθρωπος που συγκινείται πολύ εύκολα, που βοηθά ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που πριν λίγο καιρό δώρισε δύο κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Μεταξά. Το ένιωσε ως υποχρέωση στην αδερφή του, την Ελένη, που δεν έχει πια επαφή με το περιβάλλον και είναι ο καημός του, ο πόνος του.

Ο τραγουδιστής του έρωτα στο «Σπίτι με το MEGA»
Ο Γιάννης Πάριος, λίγο πριν την ημέρα των ερωτευμένων, μας προσκαλεί σε μία βραδιά με τραγούδια από τη μακρόχρονη πορεία του, που εξυμνούν την ομορφιά του έρωτα και της ζωής.

Με φωνή αναλλοίωτη στον χρόνο, ο απόλυτος ερωτικός ερμηνευτής μάς παρασύρει στα μονοπάτια της αγάπης μέσα από επιτυχίες που πάντα θα μας χαρίζουν αμέτρητες συγκινήσεις, όπως: «Έρωτας είναι θαρρώ», «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «Να λοιπόν γιατί σ’ αγάπησα», «Φταίμε κι οι δυο» και «Δώσε μου λιγάκι ουρανό».

Ο μοναδικός Αντώνης Ρέμος ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τον Γιάννη Πάριο και οι δύο συγκλονιστικές φωνές ενώνονται σε ντουέτα-έκπληξη.

Τον «τροβαδούρο του έρωτα» συντροφεύει η Πέγκυ Ζήνα με τη γοητευτική χροιά της και τα υπέροχα ερωτικά τραγούδια της.

Ακόμα, ο Good Job Nicky ξεδιπλώνει το ταλέντο του, που τον έχει κάνει έναν από τους πιο πολυσυζητημένους νέους καλλιτέχνες.

Τη βραδιά παρουσιάζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί: