Ο Γιώργος Γαλίτης είναι ένας ηθοποιός που αγαπάει την κωμωδία και το θέατρο.

Στην τηλεόραση έχει κάνει δύο σειρές και ορισμένες guest, όπως χαρακτηριστικά είπε, εμφανίσεις. Το θέατρο, όμως, είναι η μεγάλη του αγάπη και αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί σε δύο παραστάσεις με σχετική επιτυχία. Στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» στο θέατρο «Αλάμπρα», με τον Χάρη Ρώμα, και στο «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», στο θέατρο «Αλκμήνη», που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες και ήταν η αφορμή της συνέντευξης.

Για τον «Θάνατο του Ιβάν Ιλίτς»

Είναι η τρίτη χρονιά που παίζεται το συγκεκριμένο έργο… «Ο ρόλος έχει γίνει δεύτερη φύση μου. Αυτό συμβαίνει όταν αγαπάς κάτι και ιδιαίτερα ένα τόσο σπουδαίο έργο, με σπουδαίο κείμενο, ενώ παρέα με τον Θανάση Κουρλαμπά έχουμε δέσει πάρα πολύ. Πάντα ξεκινάμε με χαρά αυτή την παράσταση», λέει στη στήλη. Το ιδιαίτερο σε αυτό το θεατρικό είναι ότι δύο άνθρωποι υποδύονται πολλούς ρόλους σε ένα ολόκληρο σύμπαν που έχει φτιάξει ο Τολστόι.

Μέσα από έναν ρόλο μπορεί ο ηθοποιός να γίνει καλύτερος άνθρωπος;
«Όταν μελετάς αυτά τα κείμενα ή ένα καλό βιβλίο ή ένα θεατρικό έργο, πάντα κάτι σου αφήνει. Βέβαια, εντάξει, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων, των λεγόμενων θεατρανθρώπων, που είναι σπουδαγμένοι και είναι τέρατα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Εγώ πιστεύω στη σκληρή δουλειά... Μου αρέσει το ότι κάποια πράγματα είναι δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα τα κάνω με τόση αγάπη, γιατί είμαι από τους τυχερούς που αγαπάμε τη δουλειά που κάνουμε - και αυτό πλέον είναι πολύ σπάνιο».

Όλες οι παραστάσεις που παίζει είναι μέσα στην κωμωδία
«Η κωμωδία μου αρέσει και την αγαπάω πάρα πολύ. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε», λέει. Σχετικά με τους συναδέλφους του που έχουν υποστεί κακοποίηση, ο Γιώργος Γαλίτης λέει πως ναι μεν έχουν συμβεί πολλά πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειονότητα των ηθοποιών έχει δεχθεί ή έχει επιδείξει τέτοιες συμπεριφορές.

Γιώργος Γαλίτης

«Δουλειά είναι, μπορεί να μαλώσεις ή να μην ταιριάξεις με κάποιους»

«Δουλειά είναι».
«Είναι ανάλογα με τον εργασιακό χώρο, διότι εμείς κάθε έξι μήνες αλλάζουμε εργασιακό χώρο. Δεν πηγαίνει 10 χρόνια μία παράσταση. Πάει μία σεζόν συνήθως. Από κει και πέρα, ή ταιριάζεις με κάποιους ανθρώπους ή όχι. Αλλά, αν είσαι επαγγελματίας, θα λειτουργήσεις μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Το ότι κάποιες φορές σκηνοθέτες δεν με πήρανε ή δυσκολεύτηκα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους ή με κάποιους πρωταγωνιστές αυτό δεν έχει να κάνει με το σύνολο. Δεν έχω παράπονο. Δουλειά είναι, μπορεί να μαλώσεις ή να μην ταιριάξεις με κάποιους ανθρώπους. Αν κάποιες φορές είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, ζήτησα συγγνώμη και πήγαμε παρακάτω».

Τα τηλεοπτικά του σχέδια

 «Κάτι κουβεντιάζω για την τηλεόραση. Αισθάνομαι ότι θα προκύψει κάτι πάρα πολύ ωραίο, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η δουλειά. Θα είναι κωμωδία, μια μεγάλη παραγωγή. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, γιατί ο άνθρωπος που το στήνει δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι».

Ναι στην μυθπλασία - Όχι στα ριάλιτι

Θεωρεί γενικά ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ριάλιτι έχει μειωθεί, ενώ στη μυθοπλασία έχουν γίνει πάρα πολύ καλές παραγωγές. «Όταν κάτι είναι καλό, ο κόσμος θέλει να το βλέπει και να το ξαναβλέπει, ενώ ένα ριάλιτι κοστίζει πανάκριβα και είναι κάτι που πετιέται την ίδια στιγμή που προβάλλεται. Δεν μένει κάτι, γιατί είναι ένα προϊόν που δεν μπορείς μετά να το ξαναπουλήσεις, ούτε να το επαναλάβεις, οπότε πιστεύω ότι προς τα εκεί πρέπει να πάμε».

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 05/02/2022

Γιώργος Γαλίτης