Βρίσκεται στο επίκεντρο της lifestyle επικαιρότητας και οι εκπομπές τις τελευταίες ημέρες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κάλυψη της προσωπικής του ζωής και τον αρραβώνα του με την Ιλάειρα Ζήση. Ο λόγος για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, που, σύμφωνα με πληροφορίες της «ON time», για μια ακόμη φορά θα κάνει την ανατροπή και θα πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό ταξίδι του μέλιτος, χωρίς χλιδή και ανέσεις πριν από το γάμο του με την αγαπημένη του, που θα γίνει στις 28 Αυγούστου στη Λεμεσό της Κύπρου. Το ζευγάρι πριν από μερικές ημέρες δέχθηκε πρόταση από την παραγωγή του «Asian Express» προκειμένου να είναι ένα από τα ζευγάρια που θα συμμετάσχουν στο ταξιδιωτικό reality του Star.

Τα γυρίσματα του πρότζεκτ, που θυμίζει αρκετά το παλαιότερο «Globetrotters» του ίδιου καναλιού, θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Απρίλιο ή αργότερα τον Μάιο και οι συμμετέχοντες –9 δίδυμα– θα πρέπει να επιβιώσουν σε χώρες της Ασίας (Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη, Ταϊλάνδη) έχοντας κάποιες μέρες στη διάθεσή τους μπάτζετ το οποίο θα είναι μόλις 1 ευρώ. Παρουσιαστής του reality θα είναι όπως και στο «Globetrotters» ο Πέτρος Πολυχρονίδης, που είναι και ο παρουσιαστής του «Τροχού της Τύχης».

Πέρασε από όλα τα talent shows

Το ταξιδιωτικό reality δεν θα είναι το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Ο θεατρικός παραγωγός ξεκίνησε από μικρή ηλικία τις μουσικές του σπουδές κάνοντας μαθήματα πιάνου και φοιτώντας σε ωδεία. Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών και του Royal Schools of Music, ακολουθούσε πάντα σε κάθε του βήμα τη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι. Γι’ αυτό και από την ηλικία των 15 δεν δίστασε να λάβει μέρος επανειλημμένως σε talent shows για να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό το ταλέντο του. Έχει περάσει από το «Dream Show», το «X-Factor», το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» και το «The Voice».

To 2006, σε ηλικία 15 ετών, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο talent show «Dream Show». Για την ιστορία, κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική φάση. Το τραγούδι που του έδωσε αρχικά την ευκαιρία ήταν το «Caruso».

To 2008 προσπάθησε στο «X-Factor» με το «O sole mio». Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010 – 2011, τον είδαμε στην τρίτη σεζόν του ίδιου talent show. Η μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση είχε κλέψει τότε τις εντυπώσεις, με τους κριτές να τον αναγνωρίζουν με δυσκολία. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είχε χάσει 50 κιλά. Στην οντισιόν είχε τραγουδήσει το «Αύγουστος». Το 2009 είχε λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Το 2014 με το «Πόσο σ’ αγαπώ» έκανε κάποιους από τους coaches του «The Voice» να γυρίσουν τις καρέκλες τους. Εκείνος επέλεξε την ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στα live του σόου. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, αλλά και από την προφορά που είχε σε αυτή την ηλικία, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μεγάλωσε στην Κύπρο απ’ όπου και κατάγεται. Και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Είναι μάλιστα βαφτισιμιός του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Σε ηλικία 5 χρονών ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και γρήγορα άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς παντός τύπου, μέχρι να δοκιμάσει την τύχη του και στους τηλεοπτικούς.

Στα επόμενα χρόνια έχουμε ένα διάλειμμα από τα reality. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου συνεχίζει τη ζωή του στην Κύπρο και το 2013 κυκλοφορεί το πρώτο (και μοναδικό) του άλμπουμ με τίτλο «Βουτιά στο κενό», το οποίο περιείχε 11 τραγούδια.

Για ένα διάστημα τεσσάρων ετών ο Μαυρίκιος Μαυρικίου δεν συμμετείχε σε κάποιο reality. Όταν όμως ήρθε το «The Voice», o 24χρονος πλέον καλλιτέχνης ένιωσε το κάλεσμα. Τρεις κριτές γύρισαν την καρέκλα τους και εκείνος επέλεξε για coach τη Μελίνα Ασλανίδου. Και πάλι, όμως, κόπηκε στα battles και δεν κατάφερε να φτάσει στα live. O κύκλος των ριάλιτι είχε κλείσει.

Ο καλλιτέχνης πλέον συστήνεται ως συνθέτης, ερμηνευτής, μαέστρος και παραγωγός μουσικών και θεατρικών θεαμάτων. Σταθμός της ζωής του αποτέλεσε η πολυετής συνεργασία του με τον Μίμη Πλέσσα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»