Η Φαίη Ξυλά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», με αφορμή την πρεμιέρα της νέας σειράς του Alpha «Τα νεοκλασσικά». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo αλλά και στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. 

«Δεν νομίζω ότι το #metoo μπορεί να πληγώσει το θέατρο. Το ότι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για ακραίες συμπεριφορές δεν μπορεί αυτό να πλήξει ολόκληρο τον κλάδο και το θέατρο, ούτε το θέατρο έχει να χάσει τίποτα. Αλλά ήταν για όλους μας σοκαριστικό» ανέφερε αρχικά η Φαίη Ξυλά.

«Από τη στιγμή που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα στη δικαιοσύνη θα πρέπει να περιμένουμε να αποφανθούν τα δικαστήρια για όλο αυτό. Από την άλλη για μένα ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, ό,τι καλό και αν έχει κάνει το ακυρώνει. Για μένα δεν υπάρχει ό,τι καλό και αν έχει κάνει. Για μένα δεν μπορώ να ξεχωρίσω τη δουλειά του… Ακούω να λένε για το ταλέντο του, δεν μου λέει τίποτα το ταλέντο του.

Έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και είχα πολύ καλή συνεργασία αλλά αυτό δεν εξιλεώνει κανέναν αν είχε καλή συνεργασία και είχε φερθεί με τέτοιο τρόπο σε άλλον. Ήταν σοκαριστικό όταν έχεις συνεργαστεί με κάποιον και έχεις δει μια καλή τους πλευρά, είναι πολύ λυπηρό. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα που νιώθεις αλλά δεν μπορώ να μην είμαι με την πλευρά των θυμάτων. Δεν γίνεται. Ακόμη και ο αδερφός μου να ήταν, για μένα σβήνει κάθε καλό. Το μέγεθος του κακού ακυρώνει οποιοδήποτε καλό» τόνισε η Φαίη Ξυλά.