Καλεσμένη στο Στούντιο 4 βρέθηκε η Φαίη Ξυλά η οποία μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική και την μητρότητα.


«Η ζωή μου έχει φερθεί πολύ απλόχερα και μου έχει δώσει πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έχω τον γιο μου. Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα ήμουν μαμά. Δεν το είχα φανταστεί. Δεν υπήρχε στα θέλω μου. Δεν ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν θέλω να έχω ένα παιδί, θέλω να γίνω μαμά», ανέφερε αρχικά η Φαίη Ξυλά.

Και σημείωσε για την περίοδο της εγκυμοσύνης: «Όταν έμεινα έγκυος ένιωσα αυτό το ένστικτο της μητρότητας. Ένιωσα κατευθείαν μαμά, πριν δεν υπήρχε καθόλου στο μυαλό μου. Υπάρχουν γυναίκες που λένε ότι θέλουν να γίνουν μητέρες. Βλέπουν τα παιδάκια και κάνουν σαν τρελές», είπε η Φαίη Ξυλά.

«Αν δεν ήταν ο Κωνσταντίνος που το ήθελε λίγο περισσότερο από εμένα, μπορεί να μην είχα οδηγηθεί προς τα κει και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό», συμπλήρωσε για τον ρόλο του πρώην συζύγου της, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο του ελληνικού #MeToo η Φαίη Ξυλά σημείωσε: «Μια φορά αντιμετώπισα δύσκολη κατάσταση ευτυχώς. Είχα πάντα πολύ καλές συνεργασίες οπότε δεν μου είχε συμβεί ξανά. Ήταν θέμα συμπεριφοράς. Δεν ήταν σεξουαλική παρενόχληση. Αντιστάθηκα κατευθείαν και ακαριαία. Αυτό επίσης δεν είναι κάτι εύκολο γιατί σε αυτού του είδους τα άτομα που φέρονται έτσι όταν συμβεί αυτό μπορεί να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα, να γίνει τρίτος παγκόσμιος ξαφνικά. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε με όποιο κόστος».

Συμπλήρωσε: «Αντέδρασα ευθέως κι ανοιχτά. Δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνει κανείς. Καταλαβαίνω σε τι θέση μπορεί να έχουν έρθει οι υπόλοιποι που άκουσα. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι. Έχει να κάνει με το σε τι στιγμή βρίσκεσαι, σε τι ηλικία είσαι. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεν υπήρχε τόσο το πειθαρχικό του ΣΕΗ όπως το ξέρουμε τώρα, αλλά είχα πάει στο ΣΕΗ, τα είχα κάνει όλα ό,τι έπρεπε να κάνω. Για το οικονομικό κομμάτι είχα πάει στο δικαστήριο γιατί ήταν σύνθετο το πράγμα. Δεν έφυγα από την παράσταση. Είχα γαλουχηθεί στη γενιά του Εθνικού που δεν φεύγουμε ποτέ απ' την παράσταση, ούτε αν πεθάνει κάποιος δικός μας, ούτε αν είμαστε με 40 πυρετό».

«Είναι πολύ σπουδαίο ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι άντρες και γυναίκες βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για όλα αυτά. Δεν είναι κάτι εύκολο. Τους βγάζω το καπέλο. Τους θαυμάζω απεριόριστα. Καλό είναι να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να μην περνάνε ξανά τα θύματα όλο αυτό που πέρασαν» κατέληξε η Φαίη Ξυλά και τόνισε πως "Μετά το #MeToo  έχουν μπει κάποια όρια».