Τρεις γυναίκες κωμικοί, οι Amy Schumer, Wanda Sykes και Regina Hall, ανέλαβαν φέτος να παρουσιάσουν τα Όσκαρ, επιβεβαιώνοντας με τις ξεκαρδιστικές ομιλίες τους ότι το χιούμορ σίγουρα δεν είναι γένους αρσενικού. Αν υπήρχε όμως χρυσό αγαλματίδιο για stand up comedy, μάλλον θα το κέρδιζε η Amy Schumer, που μας χάρισε την πιο αστεία στιγμή στην 94η τελετή απονομής.

Η κωμικός δεν άφησε τίποτα όρθιο, σατιρίζοντας και τις ερωτικές προτιμήσεις του Leonardo DiCaprio και τη σκηνοθετική προσέγγιση του Aaron Sorkin για την ταινία «Being The Ricardos». Ξεκίνησε ωστόσο από τον εαυτό της λέγοντας ότι ως μητέρα ενός νηπίου δεν παρακολούθησε πολλές από τις υποψήφιες ταινίες: «Απλά, είδα 190 φορές το “Encanto”».

Η έμπνευσή της απογειώθηκε όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει για την ταινία «Don’t look up», μια κωμωδία όπου η Γη απειλείται από έναν κομήτη και δύο επιστήμονες κάνουν ό,τι μπορούν για να αφυπνίσουν τον κόσμο για τον κίνδυνο. Τον έναν υποδύεται ο Leonardo DiCaprio, που φημίζεται για την ερωτική προτίμησή του προς τις πολύ νεότερες γυναίκες. «Τι να πω γι’ αυτόν;» σχολίασε η κωμικός. «Έχει κάνει τόσο πολλά για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να κληροδοτήσει έναν πιο καθαρό και πράσινο πλανήτη… στις φιλενάδες του».

Για τον Aaron Sorkin και την ταινία «Being The Ricardos», που παρουσιάζει τη ζωή της κωμικού Lucille Ball και τη σχέση με τον σύντροφό της, η Schumer σχολίασε: «Aaron Sorkin: μια ιδιοφυΐα! Έτσι, δεν είναι; Αναφέρομαι στην καινοτομία του να φτιάξει μια ταινία για τη Lucille Ball χωρίς ούτε μία κωμική στιγμή. Δεν φταις εσύ γι’ αυτό, Nicole (σσ Kidman).

Αν είσαι ο Aaron Sorkin, πώς μπορείς να κάνεις μια ταινία για την πλέον εμβληματική κωμικό χωρίς ούτε ένα γέλιο; Είναι ιδιοφυές! Σαν να γυρίζεις τη βιογραφία του Michael Jordan και να δείχνεις, απλά, τα ταξίδια του με λεωφορείο ανάμεσα στους αγώνες».

Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο για τον Leonardo DiCaprio: